Het assortiment van Taiwanese smartphone fabrikant HTC wordt in de nabije toekomst uitgebreid met de HTC Desire 500. De HTC Desire 500 is een midrange toestel. Het was niet helemaal niet zeker of de HTC Desire 500 ook buiten Aziƫ uitgebracht zou worden. HTC heeft nu aangegeven dat het toestel ook naar Nederland zal komen.

De HTC Desire 500 beschikt over een Qualcomm 200 quad-core processor die geklokt is op een snelheid van 1,2 GHz. Verder beschikt het toestel over 1 GB RAM werkgeheugen, 4 GB interne opslagcapaciteit (uit te breiden via microSD kaart), een 8 MP camera an de achterkant en een 1.800 mAh batterij. De HTC Desire 500 zal verder draaien op Android 4.2 Jelly Bean gekoppeld met de eigen Blinkfeed gebruikersinterface.

Het nieuwe midrange toestel van HTC zal een zacht prijsje mee krijgen. De adviesprijs volgens HTC Nederland is namelijk 249 euro. Gezien de specs van de HTC Desire 500 en de reputatie van HTC is het dit een aardig prijsje. Het toestel zal zowel in het wit als het zwart verkrijgbaar zijn. Het is volgens HTC Nederland de bedoeling dat het toestel volgende maand in de winkels komt te liggen.

Volgens de laatste cijfers stevent HTC opnieuw af naar een matig kwartaal. De verkoopcijfers van HTC zagen een opleving na de release van de HTC One. Nu de HTC One twee maanden op de markt is, begint het animo naar het paradepaardje van HTC af te nemen en zal HTC ook succes met andere toestellen moeten behalen. De HTC Desire 500 is zeker in staat om succesvol te worden maar zal het alsnog lastig krijgen omdat er al zoveel midrange Android toestellen op de markt zijn.