Altijd de laatste verkeersinformatie dankzij de nieuwe TomTom app voor de BlackBerry. De producent van navigatiesystemen is namelijk bezig met een update voor haar TomTom app voor de BlackBerry. Het bedrijf kondigde samen met de resultaten van het afgelopen kwartaal de ToTom app aan. Er was al een TomTom app voor het BlackBerry 10 systeem beschikbaar maar deze zal dus nu flink uitgebreid worden.

Het meest interessante van de nieuwe TomTom app is de live verkeersinformatie van TomTom. Dat betekent dat, wanneer deze dienst online gaat, gebruikers van BlackBerry 10 op hun toestel de laatste verkeersinformatie kunnen raadplegen. TomTom heeft overigens niet aangegeven wanneer deze dienst beschikbaar zal zijn. Met deze dienst zal het BlackBerry 10 toestel als een volwaardig navigatiesysteem dienen.

Met TomTom gaat het ook steeds beter. De afgelopen jaren raakte het bedrijf in de slop nadat het aantal producenten van navigatiesystemen toenam en de TomTom niet bijster uniek meer was. Het afgelopen kwartaal heeft het bedrijf echter beter gedraaid dan verwacht. Toch neemt de winst nog steeds af waardoor het bedrijf op zoek is naar nieuwe kansen en mogelijkheden.

Ook voor BlackBerry is dit goed nieuws. Nadat BlackBerry er uiteindelijk drie jaar erover deed om BlackBerry 10 af te ronden, haakten steeds meer trouwe BlackBerry gebruikers af. Het marktaandeel van BlackBerry nam dan ook de afgelopen drie jaar flink af. Steeds meer ontwikkelaars vinden het niet meer de moeite waard om voor BlackBerry 10 apps te schrijven. De aankondiging van TomTom is dus ook belangrijk voor BlackBerry zelf.