Vandaag is de eerste ROM voor de nieuwe versie van Android, Android 4.3, ter beschikking gesteld. Het gaat om een ROM die geoptimaliseerd is voor de Samsung Galaxy S4. De ROM is op de website van de onofficiƫle Samsung nieuwssite SamMobile geplaatst. Het gaat om een ROM die bedoeld is voor de speciale Google variant van de Samsung Galaxy S4.

Deze variant van de Samsung Galaxy S4 is sinds deze week te koop in de Verenigde Staten. Het toestel beschikt niet over de TouchWiz Nature UX 2.0 schil die Samsung normaliter op haar premium modellen plaatst. Hierdoor heeft het toestel sneller toegang tot de nieuwste versies van het Android besturingssysteem omdat de patch niet toegestemd moet worden op de TouchWiz gebruikersinterface.

Ondanks het feit dat er veel werd gesproken over de nieuwe Android update van deze zomer, blijkt er volgens deze ROM maar weinig verschil te zitten tussen Android 4.3 en Android 4.2.2 Jelly Bean. Volgens SamMobile zijn er een aantal aanpassingen doorgevoerd in de interface van de camera en het zal mogelijk zijn om een draadloos beeldscherm via een toestel met Android 43.3 op afstand te bedienen. Verder zijn er geen revolutionaire veranderingen waargenomen.

De ROM kan ook op een regulier Samsung Galaxy S4 toestel geĆÆnstalleerd worden. Dit is echter wel op eigen risico omdat er root access vereist wordt. Het op eigen houtje installeren van updates en software vanuit root access zorgt ervoor dat de garantie op het toestel komt te vervallen.