De eerste stappen van het aanpassen van het netwerk van T-Mobile zijn achter de rug. Onder de noemer “Samen Meer Bereiken” gaat de telecom provider T-Mobile een aantal wijzigingen doorvoeren waardoor de kwaliteit van het mobiele netwerk aanzienlijk vooruit zal gaan. Deze week heeft de provider de aanpassingen doorgevoerd in de eerste regio als proef doorgevoerd. Gebruikers van het T-Mobile netwerk in de regio Amsterdam Zuid-Oost zullen vanaf deze week profijt van het vernieuwde netwerk van T-Mobile hebben.

De aanpassingen die T-Mobile gaat doorvoeren zullen effect hebben op het bereik in huis en de snelheid van 3G internet. Daarnaast dienen deze aanpassingen ook als een voorbereidende stap voor het aanleggen van het 4G netwerk van T-Mobile. Alhoewel een groot deel van de klanten van KPN al al beschikking hebben over 4G internet, moeten gebruikers van T-Mobile nog even wachten.

Het is de bedoeling dat de eerste gebruikers van T-Mobile dit jaar nog toegang hebben tot het 4G internet van T-Mobile. Net als bij KPN zal de regio Amsterdam als eerst over deze mogelijkheid beschikken. De rest van de gebruikers bij T-Mobile zullen pas volgend jaar beschikken over 4G internet.

De aanpassingen op het netwerk bestaan onder andere uit het vervangen van oude zendmasten. Deze worden vervangen door zendmasten die naast de oude bandbreedte ook signalen op een bandbreedte van 900 MHz kunnen zenden en ontvangen. Daarnaast zullen deze zendpalen zowel HSPA+ en Edge ondersteunen. Beide technieken zorgen ervoor dat er de omvang van het 3G netwerk wordt uitgebreid met als gevolg sneller 3G internet.

Het vernieuwen van de zendpalen is slechts de eerste deel van het project. Nadat alle zendpalen vernieuwd zijn, wordt het 4G netwerk gelanceerd en wanneer het 4G netwerk draaiende is, gaat T-Mobile de prestaties van haar mobiele netwerk op openbare plekken verbeteren.