Over ongeveer anderhalve week, op 7 augustus, zal LG de LG Optimus G2 presenteren tijdens een speciale press release in New York. Er is inmiddels een hoop bekend over de LG Optimus G2 dus een grote verrassing zal het toestel waarschijnlijk niet worden. Toch komt LG zelf met iets nieuws omtrent de LG Optimus G2 naar buiten. Tegelijk met de release van het toestel zelf zal er namelijk ook een reeks interessante covers voor het toestel op de markt worden gebracht.

Deze covers zullen onder de naam QuickWindow op de markt komen en worden door LG zelf geproduceerd. Deze covers zijn een verschillende kleuren verkrijgbaar zijn en zijn zogeheten smartcovers. Dit wil zeggen dat deze covers in het bezit zijn van een scherm waarop informatie weergegeven wordt. LG geeft aan dat op het scherm van de QuickWindow cover onder andere afgelezen kan worden wie je belt. Je hoeft dan niet de telefoon te openen en je kunt ervoor kiezen om de telefoon dicht te laten. Ook andere belangrijke informatie waarvoor je je mobieltje erbij zou pakken, kan van dit scherm worden afgelezen. Denk aan bijvoorbeeld het weer, de tijd en welke MP3 op het moment afgespeeld wordt. Zo hoef je minder vaak je LG Optimus G2 open te slaan en kan het toestel langer in de standby modus staan.

De LG Optimus 2 zelf zal beschikken over 2.3 GHz quad-core Qualcomm 800 processor, 2 GB ram werkgeheugen (sommige bronnen melden echter 3 GB), een 13 MP camera aan de achterkant, een 5,2 inch scherm met een volledige HD resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en een verwisselbare batterij met een capaciteit van 2.610 mAh. Het toestel kan dus de strijd aan met de huidige selectie van high end modellen (de HTC One, de iPhone 5, de Sony Xperia Z en de Samsung Galaxy S4). Het toestel krijgt helaas niet meteen Android 4.3 maar Android 4.2.2 mee en zal ook niet over een nieuwe gebruikersinterface bevatten. Toch is de LG Optimus G2 een interessant toestel dat al vanaf september in Nederland verkrijgbaar zou moeten zijn.