Een gifgroene Apple iPhone. Het klinkt als een grap, een droom of teveel geestverruimende middelen. De Apple iPhone is namelijk enkel in het wit en in het zwart uitgebracht. Daarnaast heeft Apple altijd zelf aangegeven dat zij graag haar Premium imago in stand willen houden. Dit is één van de voornaamste redenen waarom Apple er voor gekozen heeft om altijd met haar toestellen voor de hogere prijsklasse te ontwikkelen.

Toch gaan er de laatste tijd steeds meer geruchten rond dat Apple van plan is om het taboe te doorbreken en goedkopere iPhone modellen op de markt zal uitbrengen. Tot nu toe houd Apple echter de kaken stijf op elkaar en is er ook nog geen bewijs voor deze claim gevonden.. tot een aantal dagen terug. Toen dook namelijk een foto van een gifgroene Apple iPhone op.

Op de foto is de behuizing van een bijzonder Apple toestel te zien. Het toestel is kleiner dan de gemiddelde Apple iPhone en is daarnaast gifgroen. Als de foto dus een authentiek Apple toestel bevat, dan betekent dus dat dit toestel waarschijnlijk voor de midrange prijsklasse bedoeld zal zijn.

Niet alleen is de kleur en de maat anders. Voor deze Apple iPhone is er gekozen voor een plastic behuizing. Dit is dus een stap terug van de metalen en glazen behuizing die we gewend zijn van vorige Apple iPhone modellen. De keuze voor een plastic behuizing is opmerkelijk aangezien één van de minpunten van de Samsung Galaxy S4 volgens velen de plastic behuizing is. Zij hadden liever een metalen behuizing zoals de HTC One gezien.

Mocht de gifgroene Apple iPhone echt zijn, dan is de stap van Apple op zijn minst opmerkelijk te noemen. De stap zou in ieder geval niet door Steve Jobs genomen zijn. De voormalig CEO van Apple richtte zich vooral op het Premium imago van het merk.