Goed nieuws voor iedereen die op het moment een Vodafone Red abonnement heeft afgesloten. Vodafone heeft namelijk aangekondigd dat abonnees met een Vodafone Red abonnement vanaf heden gratis zullen beschikken over 4G internet zodra deze optie beschikbaar is in de regio.

Eerder was het zo dat slechts twee van de Vodafone Red bundels automatisch over 4G internet zouden beschikken. Vodafone heeft deze regeling nu aangepast zodat alle vier de Vodafone Red bundels automatisch over 4G kunnen beschikken.

Het 4G netwerk van Vodafone is op het moment nog niet klaar. De telecom provider verwacht na de zomer het 4G netwerk voor de eerste Vodafone abonnees ter beschikking te stellen. Toch is het niet zeker dat Vodafone deze deadline gaat redden. Daarnaast zal bij Vodafone, net als bij KPN, 4G internet slechts beperkt beschikbaar. Nadat het netwerk online is gegaan, zal Vodafone het bereik van het netwerk blijven uitbreiden totdat heel Nederland bij Vodafone over 4G internet kan beschikken.

Er is nog niet bekend wat de maximale snelheid van het Vodafone 4G netwerk zal worden en of de verschillende bundels een snelheidslimiet zullen krijgen. Wel is het onwaarschijnlijk dat de oudere bundels ook automatisch 4G internet zullen krijgen. Klanten van Vodafone die een oudere bundel hebben zullen waarschijnlijk een aparte 4G databundel moeten afsluiten.

Het netwerk van KPN is al sinds begin dit jaar in de lucht en biedt sinds kort 4G internet aan ongeveer 50% van Nederland aan. KPN hoopt in het eerste kwartaal van 2014 landelijke dekking te bieden. Vodafone heeft nog niet aangekondigd wanneer het 4G netwerk van Vodafone volledige dekking biedt.