Goed nieuws voor Nederlanders met een KPN of Hi abonnement. Sinds kort biedt de telecom provider KPN namelijk de mogelijkheid aan om apps aan te schaffen op afbetaling. De kosten van de apps worden verrekend met de eerst volgende factuur. Daarmee hoef je dus niet meer in het bezit te zijn van een creditcard.

Voor alsnog gaat het enkel om apps uit de Google Play Store. De kosten van de app worden automatisch toegevoegd aan de maandelijkse telefoonrekening. KPN rekent geen extra administratiekosten voor het bestellen van apps op afbetaling. Je betaalt dus alleen voor de app zelf.

Om te voorkomen dat er per ongeluk te veel aan apps wordt uitgegeven, kan er maximaal per aanschaf 10 euro besteedt worden en ligt het maandelijks limiet van apps op afbetaling op 100 euro per maand. Dit is veiliger dan het betalen met creditcard. Hierover gaan genoeg verhalen ten ronde over smartphone gebruikers die uiteindelijk met een rekening van duizend euro of meer geconfronteerd worden. Daarnaast zal er bij elke aankoop opnieuw om een wachtwoord gevraagd worden om te voorkomen dat er per ongeluk apps worden aangeschaft.

Tot nu toe is KPN de enige telecom provider die deze dienst beschikbaar stelt aan klanten in Nederland. Ook Vodafone heeft aangekondigd deze optie in de toekomst aan te bieden maar tot nu toe kunnen alleen klanten in Groot-Brittanniƫ bij Vodafone gebruik maken van deze optie. De mogelijkheid van KPN is nu een aantal dagen beschikbaar voor particuliere klanten. Over een aantal weken kunnen ook zakelijke klanten bij KPN gebruik maken van deze mogelijkheid.