De populaire iFixit review van de iPhone 8 is er, en hoewel er niet veel verrassingen zijn, zijn er een paar dingen die je kan willen weten over de nieuwe iPhone 8. Zeker als je graag hoort over dingen als “pixel pitch”.

In principe lijkt de telefoon, zoals je had verwacht, heel erg op een iPhone 7 met een frisse verflaag (en superglas). Het achterpaneel is helaas moeilijker toegankelijk dan ooit tevoren: iFixit moest het glas uiteindelijk met een scheermes van het glas snijden.

De batterij van de 8 is iets kleiner dan de 7′ s: 6,96 mAh tegenover 7,45 in zijn voorganger. Het zou echter niet veel verschil mogen maken, aangezien Apple beweert de efficiëntie te hebben verbeterd. Er zit echter wel een rare kleine chip in de displayassemblage die iFixit niet kon herkennen.

We hebben al geleerd dat de achtercamera waarschijnlijk de beste camera ooit in een telefoon is. Deze conclusie was van de 8, niet van de 8 Plus, maar TechInsights deed een beetje analyse op de 8 Plus, en vond iets dat misschien interessant zou kunnen zijn om gebeurtenissen te detecteren.

Het zijn beide Sony achtergrondverlichte chips die 32,8 vierkante millimeter groot zijn – maar de standaard groothoekcamerasensor heeft een pixelhoogte van 1,22 micrometer, terwijl de zoom een kleinere hoek van 1 micrometer heeft.

Grotere toonhoogte betekent meer ruimte voor licht en een extra kwart van een micrometer betekent veel op deze schaal. De brede camera kan dus aanzienlijk beter zijn bij weinig licht, waardoor er minder ISO-stimulatie nodig is en de belichting korter kan worden.

Tot slot is dit de eerste keer dat Apple een “gestapelde” sensor in de camera’s heeft geplaatst, met pixelputten, signaalverwerking en geheugen in één dunne eenheid. Dus bedank Sony ook als je iedereen vertelt hoe geweldig de iPhone 8 camera is!