Goed nieuws voor iedereen in het bezit van een Windows Phone. Volgens techzine The Verge zal Microsoft komende herfst nieuwe firmware voor Windows Phone toestellen uitrollen. Daarnaast zijn er ook al een aantal details uitgelekt door een anonieme Reddit gebruiker. Hieronder kun je lezen over welke nieuwe features de nieuwe firmware versie volgens deze speculaties zal beschikken.

The Verge geeft aan dat Microsoft bezig is met het afronden van de laatste testfase voor de General Distribution 3 uitbreiding. Deze uitbreiding zal de gebruikersinterface van Windows Phone licht aanpassen. Daarnaast zullen ook de Live Tiles voor Windows Phone met een volledige HD resolutie veranderd worden en krijgt het Netwerk icoontje een ander uiterlijk.

De nieuwe firmware zal niet alleen cosmetische upgrades krijgen maar ook een aantal functionele uitbreidingen. Zo zal het wellicht mogelijk zijn om berichten te synchroniseren door middel van een Windows 8 programma. Het is echter niet zeker of de ontwikkeling van deze feature in de nieuwe upgrade zal zitten.

Volgens de Reddit gebruiker zal er ook een feature komen die het mogelijk maakt om apps te sluiten door middel van de gebruikersinterface voor multitasking. Daarnaast komt er volgens deze gebruiker ook een speciale modus voor wanneer je achter het stuur zit. Alle inkomende telefoongesprekken worden dan automatisch beantwoordt met een SMS’je.

De firmware is een voorproefje op de Windows 8.1 update die verschoven is naar begin volgend jaar. Waarschijnlijk zal tegelijk met deze nieuwe firmware versie een nieuwe Windows Phone van Nokia op de markt komen die gebruikt maakt van een volledig HD scherm.