De eerste gebruikers van de Samsung Galaxy S4 Active, de waterproof variant van de Samsung Galaxy S4, zijn niet zo tevreden met hun nieuwe aanschaf. De waterproof feature blijkt niet waar te kunnen maken wat Samsung garandeert. In een aantal gevallen blijken de toestellen kapot te gaan door het dopen van het toestel in water. Het gaat volgens de geruchten om een aanzienlijk aantal toestellen waardoor Samsung haar garantievoorwaarden heeft moeten aanpassen.

De Samsung Galaxy S4 Active beschikt over een IP67 certificaat. Het toestel zou dus in staat moeten zijn om 30 minuten lang tot een diepte van 1 meter ondergedompeld te worden. In de meeste gevallen kan de Samsung Galaxy S4 Active hier inderdaad tegen maar in andere gevallen blijkt de Samsung Galaxy S4 Active, ondanks de certificering en de beloftes, kapot te gaan vanwege waterschade.

Aanvankelijk werden Samsung Galaxy S4 Active toestellen die kapot zijn gegaan door waterschade niet vergoed omdat de Samsung Galaxy S4 Active waterproof is. Het zou de bedoeling moeten zijn dat alleen als je bewust erop uit bent om de Samsung Galaxy Active S4 kapot te maken, dat het toestel door waterschade niet meer zal werken. Samsung heeft in overleg met de Amerikaanse provider AT&T een regeling getroffen waarbij gebruikers van een Samsung Galaxy Active S4 gratis een vervangend toestel krijgen wanneer het toestel door waterschade niet meer werkt.

De Samsung Galaxy S4 Active is ondertussen ook in Nederland verkrijgbaar en wij raden dus aan om niet zo maar even de waterproof feature te testen. We hopen dan ook dat gebruikers van het toestel ook aan een nieuw toestel geholpen worden wanneer de Samsung Galaxy Active S4 het onverwachts begeeft.