Overal waar je op het moment kijkt, lees je over de Samsung Galaxy Note 3. Het zal nog een aantal weekjes duren voordat het toestel officieel verkrijgbaar zal zijn. Desondanks schieten de nieuwssites je om de oren met nieuwe informatie over de interne hardware van het toestel. Volgens de laatste bronnen zullen er zelfs twee modellen van de Samsung Galaxy Note 3 uitgebracht worden.

Er zal aan de buitenkant niet heel veel verschil zitten tussen beide modellen van de Samsung Galaxy Note 3. Het gaat namelijk om een 3G model en een 4G model. Aan de binnenkant zijn wel een aantal verschillen zichtbaar. Zo zal de 3G variant naar verluid over een Exynos 5420 octa-core SoC van Samsung zelf in combinatie met een Mali T628 GPU beschikken.

Het 4G model zal het moeten doen met een processor uit de Qualcomm Snapdragon 800 reeks met tot nu toe nog onbekende specs en aanvullende grafische processor. Het 4G toestel zal beschikken over 3 GB RAM werkgeheugen.

Beide toestlelen zullen beschikken over een 5,68 inch Super AMOLED beeldscherm uitgerust met een volledig HD schermresolutie, een 13 MP camera met optische beeldstabilisator, een 3.200 mAh accu en Android 4.3. De afmetingen van het toestel zijn echter hetzelfde gebleven als de Samsung Galaxy Note 2 waardoor het beeldscherm het grootste deel van het toestel inneemt. De standaard varianten van de Galaxy Note 3 zullen voorzien worden van 32 GB opslagruimte.

Qua uiterlijk is er uiteindelijk gekozen voor een plastic behuizing in de stijl van de Samsung Galaxy S4. Eerder werd er aangegeven dat de Galaxy Note 3 over een metalen behuizing of zelfs een flexibele behuizing zal beschikken. Samsung heeft echter er voor gekozen om opnieuw voor een plastic behuizing te gaan. Omdat Samsung verwacht dat de vraag naar het toestel wederom groot zal zijn, is het belangrijk om de toestel snel en in grote getalen van de productieband te kunnen laten rollen.

De bovenstaande speculaties zijn allen vrij reƫel dus het zal ons niet verbazen als deze informatie blijkt te kloppen. Waarschijnlijk zal Nederland het 4G model zonder octa-core processor krijgen. Het aanbdod van toestellemet 4G ondersteuning is in Nederland nog redelijk schaars. Enkel de high end modellen beschikken over 4G ondersteuning. Aan de Samsung Galaxy Note 3 zal echter ook een behoorlijk prijskaartje zitten. Toch is het altijd fijn om meer keuze te hebben. Volgend jaar verwachten alle providers dat hun netwerk 4G dekking biedt aan alle inwoners van Nederland.