Het Moto X toestel is dan eindelijk deze week door producent Motorola aan het grote publiek gepresenteerd. De afgelopen weken werd al genoeg over de Moto X geschreven maar vanaf nu kunnen we het toestel in haar volle glorie bewonderen. De Motorola Moto X is geen high end toestellen. Motorola heeft ervoor gekozen om hun aandacht te vestigen op de middenklasse – een aparte keuze omdat deze markt juist behoorlijk verzadigd is.

Als we naar de specs van de Moto X kijken, zien we dat de Moto X inderdaad het met net even minder moet doen dan de toestellen uit de huidige hogere prijsklasse. De Moto X draait op een 1.7 GHz dual-core processor (een Qualcomm MSM8960 Pro CPU) en 2 GB RAM werkgeheugen. Daarnaast is het toestel voorzien van een 4,7 inch beeldscherm. Motorola heeft er bewust voor gekozen om het beeldscherm geen volledige HD resolutie maar een resolutie van 1.280 bij 720 pixels mee te geven. Hierdoor slurpt het scherm minder energie en zal de batterij langer mee gaan. De Moto X beschikt over een 2.200 mAh batterij.

In principe zijn deze specs dus niet adembenemend maar zeker degelijk. De pluspunten van het Moto X toestel zijn de camera en het feit dat er geen eigen software schil op zit. De Moto X zal dus met de nieuwe versie van Android, Android 4.3 Jelly Bean, worden geleverd en zal ook veel sneller een nieuwe Android update krijgen. Daarnaast is ook de camera interessant. Aan de achterkant van het toestel zit namelijk een 10 MP Clearpixel camera. De Clearpixel eigenschap zorgt ervoor dat de camera ook bij weinig licht duidelijke foto’s kan schieten. Wellicht ook de moeite waard om te vermelden is het feit dat de Moto X in maar liefst 18 verschillende kleuren beschikbaar zal zijn. Het toestel heeft dus zelfs meer kleuren dan de Nokia Lumia toestellen.

Helaas is er ook slecht nieuws. Het is namelijk niet bekend of het toestel ooit Europa zal bereiken. De Moto X lijkt op het eerste gezicht enkel voor de Amerikaanse markt bedoeld.