De afgelopen jaren zijn er verschillende toestellen op de markt verschenen waar het mogelijk is om twee SIM kaarten te stoppen. Deze dual SIM modellen zijn vaak replica’s van budget modellen en zijn vaak bedoeld voor de Aziatische of Zuid-Amerikaanse markten. Toch kun je in Nederland, als je een dual SIM toestel wilt, ook uit een aantal verschillende modellen kiezen. Zowel Samsung, Acer als LG brengen dual SIM varianten van hun toestellen op de markt. Laatstgenoemde fabrikant maakt het echter nu wel heel bont…

Als een dual SIM toestel namelijk niet genoeg opties biedt, dan heeft LG voor jou een speciaal model uitgebracht. LG heeft onlangs op de Zuid-Amerikaanse markt een model uitgebracht dat niet over twee maar drie sloten voor een SIM kaart beschikt. Uiteraard is dit enkel mogelijk door gebruik te maken van een speciale chipset. In dit geval maakt het toestel gebruik van een speciale MediaTek chip die drie SIM kaarten tegelijk ka n aansturen.

Zoals de meeste modellen met meerdere SIM kaarten, is het toestel van LG geen hoogvlieger. Het toestel beschikt over een 3,8 inch beeldscherm met een schermresolutie van 320 bij 480 pixels, een 3 MegaPixel aan de achterkant, 4 GB interne opslagcapaciteit en een single-core 1 GHz processor. Daarnaast krijgt het toestel Android 4.1 Jelly Bean mee.

Dual SIM toestellen worden voornamelijk gebruikt voor mensen die graag hun zakelijke- en prïvégegevens gescheiden houden. In sommige high end toestellen, zoals bijv. de BlackBerry, is dit al softwarematig mogelijk. Voor oudere en budget modellen, is dit echter nog niet mogelijk en zul je dus moeten kiezen voor een dual SIM toestel of twee aparte toestellen. Wat de meerwaarde is van drie SIM kaarten in één toestel, is niet helemaal duidelijk maar kennelijk is er volgens LG in Zuid-Amerika in ieder geval een markt voor dit toestel.